Malzemeler:
500 gr kuşbaşı et veya kıyma
Pul biber karabiber, maydanoz, Tuz
2 su bardağı köftelik bulgur, 4-5 soğan
1 yumurta,1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı kadar un
1 kepçe sıvıyağ, isteğe göre susam,ceviz,kuru nane

Yapılışı:
Soğanlar doğranır,pembeleşinceye kadar kavrulur.kuşbaşı et ayrı bir kapta kavrulur soğana ilave edilir daha sonra diğer malzemeler katılır.sonra hamuru için ince bulgur sıcak su ile yumuşayınca yumurta ve salça  un ve tuz da katılıp yoğrulur.köftenin hamuru kulak memesi kıvamında olur.sonra ceviz büyüklüğünde yumaklar alınıp köfte şeklinde açılır açılan yumakların içine harç katılıp kapatılır.daha önceden tuz eklenmiş sıcak suda 15-20 dakikaya kadar köfteler suyun üstüne çıkana kadar bırakılır.haşlanan köfteler isteğe göre arzu edilirse tereyağında pişirilip yenilebilir.

Yorum Yazın

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Daha yeni Daha eski