Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı margarin(veya tereyağı)
1 tutam tuz

Yapılışı:
Pirinci yıkayarak 5 su bardağı suyun içerisinde haşlarız. Başka bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırparız ve haşladığımız pirincin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave ederiz. Bu karışım kaynayana kadar karıştıralım. Daha sonra bir tavada margarini eriterek içerisine nane ekleyelim ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökelim. Son olarak tuzu eklenir.

Yorum Yazın

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Daha yeni Daha eski