Malzemeler:
1 demet maydanoz
İki parmak eksik olacak şekilde bir su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı pul biber
500 gr kıyma veya kuşbaşı et
1 çay bardağı susam
10-15 adet soğan
1 yumurta
10-15 tane ceviz içi
8 su bardağı un
1 çay kaşığı pakmaya
2 tatlı kaşığı tuz(iç malzeme için)
1.5 yemek kaşığı tuz(hamuru için)
Alabildiği kadar su
Yapılışı:
Un,tuz,maya karıştırılır.kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.hamur dinlendirilir.genelde bir gün sonrasında dinlenenek kabaran hamur kümbe için daha iyi sonuç verir.hamur iki bezeye ayrılır.bir kısmı açılır yağlanmış fırın tepsisine koyulur,bu arada içi katılır diğer beze de açılır üstüne katılır.1 yumurta sarısı üzerine sürülür,güzel bir şekilde dilimlenir,fırına verilir yarım saat kadar pişirilir.
İç Malzemelerinin Hazırlanması:
Soğanlar yağla beraber pembeleşinceye kadar kavrulur,sonra içine et katılır et piştikten sonra içine ceviz içi,susam,pul biber ve tuz katılır.inmesine yakın maydanoz katılır
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.