Malzemeler;
1 su bardağı un
1 çay bardağı bulgur
3 su bardağı ince bulgur
1 baş sarımsak
1 kilo yoğurt
Tuz
Yapılışı:
İnce bulgur ıslatılır sonra unun bir kısmı ilave edilir biraz bekletilir. Küçük küçük yuvarlamalar yapılır. Yuvarlamalar tamamlanınca su kaynamaya bırakılır.Kaynar suya bulgur atılır. Ardından köfteler atılır. Kaynayınca biraz soğumaya bırakılır ve süzülür. Süzülünce yoğurda atınır, sarımsaklar dövülüp tuzlanır, köfteye karıştırılır.
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.