Malzemeler:
500 gr.bugday
1 su b.nohut
2 su b.süt
1 su b.kurufaslye
1 kase kuru uzum
1 kase kuru kayısı
1 kase incir
1 su b.pirinç
1 çay b.gulsuyu
1 -kase ceviz
1 kase kuşüzümü
1.5 kg.tos seker
1 nar
3 corba k.nişasta
1 elma
1 portakal
1- haşlanmış mısır
1 kase kestane
tarcın
çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır. Üzerine pirinç ilave edilerek bir sure haslanir.daha sonra haşlanmış buğday ve tozşeker eklenir. kaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasulye ilave edilir.daha sonra incir başka bir tencerede kaynayan suda bir süre bekletildikten sonra alınarak tencereya katılır.incirin haşlandığı suda küp doğranmış kayısılar da bir süre haşlanır ve tencereye eklenir.aynı suda kuru üzüm de haşlanarak suyuyla beraber ilave edilir. haşlanmış kestane ve mısır ilave edilir.İçine portakal kabuğu rendesi ilave edilir. kıvamını bağlamak için nişasta , 2 su b. süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar azar ilave edilir. en son elmalar ufak küp doğranarak eklenir.pişince ocaktan alınır. ilk sıcaklığı çıkınca ceviz, nar ve fındıkla ya da istenen kuru yemişlerle süslenir.
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.