Malzemeler:

5 adet kemer patlıcan
150-200 gr.kadar yağsız dana kıyması 
1 adet kuru soğan 
1 adet yeşil biber 
1-2 diş sarmısak
2 adet domates
1 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası (eğer ev salçası ise 1 tatlı kaşığıyla sınırlayın, çok tuzlu olmasın)
Tuz-karabiber-pul veya toz biber 
Tencerenin dibi için en fazla 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Soğan kavurmak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ 

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyun, istediğiniz şekli verin (ben uzun halini ortadan ikiye bölüp, sırt kısmına bıçakla sığ çizikler atıyorum, böylece içinin pişmesi kolaylaşıyor)
Tuzlu suda bekletin sonra da  kızartın.
Fırın tepsisine sıralayın.
Diğer tarafta tencereye sıvıyağı, yemeklik doğranmış soğanı, ince kıyılmış yeşil biberi ve sarımsağı alın ve soteleyin.
Kıymayı ekleyip birlikte kavurun. Tuzunu, baharatını atın.
Rendelediğiniz veya küp doğradığınız domatesleri ekleyerek onu da pişirin.
Salçayı sulandırıp ekleyin, biraz sonra ateşten alın.
Kıymalı karışımı patlıcanların üzerine düzgünce yayın.
İsterseniz bir-iki yeşil biberle süsleyip 220 derecelik fırının tam orta rafına koyun.
Biberlerin üzeri közlendiğinde fırından çıkarın.
Sıcak haliyle servis edin.

1 Yorumlar

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

  1. Çok güzel bir tarif. Elinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Daha yeni Daha eski