Malzemeler:
Yarım kg ceviz
200 g tereyağ
1,5 su bardağı zeytin yağı
1 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Hamuru için;
800 gr. Un
3 kaşık yoğurt
1 tane yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar su
Açmak için yarım kilo buğday nişastası

Yapılışı:
Hamuru yarım saat beklet.bezelere ayırdım.nişasta ile yufka acıyoruz.Yufkanın arasına dövülmüş ceviz serpilecek oklavaya sarıp büzdükten sonra tepsiye dizilecek üzerine zeytin yağı ve tereyağı eritilip burmaların üzerine dökülecek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilecek.1kg şekerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatılacak.Şerbet kıvamına gelince 1 çay kaşığı limon suyu koyulacak burma ılık olacak şerbeti kaynar şekilde üzerine dökülecek.

Yorum Yazın

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Daha yeni Daha eski