Malzemeler
3 tane yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvı Ayçiçek yağı
1 tane kabartma tozu
1 kaşık sirke
Yarım çay kaşığı tuz,
Un
Kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası

Şerbeti için;
4 bardak ÅŸeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu


Hazırlanışı
Derin bir kapta unu eleyin ortasını açın, içine malzemeleri dökün hamuru yoğurunYoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın bu açılan bezeleri küçük küçük açıp 35 tane olacak şekilde bir kenara alınır un ve nişasta karıştırılıp bu bezeler tepsiye girecek boyutta açılır. Açılan her yufkanın arasına yağ sürülür.17.ci yufkadan sonra ceviz veya fındık içine dökülür.Sonra şekil verilir önceden ısınmış fırında pişirilir 30-40 dk.pişirilir.sonra şerbeti yapılır.su ile şeker kaynatılır. Ocaktan alınır üzerine limon suyu Sıkılır şurubu baklavaya dökünşurup tatlımızı bekledikten sonra çekmek için 2-3 saat bekletilir.

Yorum Yazın

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Daha yeni Daha eski