Malzemeler
- 500 gr un
- 250 gr
margarin(sana)
- 16 gr pudra ÅŸekeri
- 1 paket kabartma tozu(yarım paketi
kullanılacak)
- 2 çay kaşığı anason
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5
yemek kaşığı susam
Yapılışı
Hamur tahtasına unu eleyiniz.
Unun içine donmuş margarini koyup büyük bir bıçakla yağ
parçaları kayboluncaya kadar kıyınız.
İçine 2 kahve fincanı su ile birkaç taşım kaynatılarak
süzülmüş anasonlu su , ,şeker, yumurta sarısı, kabartma
tozu ve tuz koyup yoğurarak bir hamur yapınız.(20 dakika dinlendiriniz.)
Hamuru yarım ceviz büyüklüğünde parçalara
bölüp, küçük parmak kalınlığında çubuklar yaptıktan sonra uçlarını birleştirerek simit şekli veriniz.
Birer yüzlerini biraz çırpılmış yumurta akına daldırıp
çıkararak öbür yandaki susama batırdıktan sonra bir tepsiye yerleştiriniz
Ortadan daha az ısılı fırında pişiriniz.(160 derece)
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.