Malzemeler
- 500 gr un
- 250 gr margarin(sana)
- 16 gr pudra ÅŸekeri
- 1 paket kabartma tozu(yarım paketi kullanılacak)
- 2 çay kaşığı anason
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5  yemek kaşığı susam
 Yapılışı
Hamur tahtasına unu eleyiniz.
Unun içine donmuş margarini koyup büyük bir bıçakla yağ parçaları kayboluncaya kadar kıyınız.
İçine 2 kahve fincanı su ile birkaç taşım kaynatılarak süzülmüş anasonlu su , ,ÅŸeker, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuz koyup yoÄŸurarak bir hamur yapınız.(20 dakika   dinlendiriniz.)
Hamuru yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp, küçük parmak kalınlığında çubuklar yaptıktan sonra uçlarını birleştirerek simit şekli veriniz.
Birer yüzlerini biraz çırpılmış yumurta akına daldırıp çıkararak öbür yandaki susama batırdıktan sonra bir tepsiye yerleştiriniz
Ortadan daha az ısılı fırında pişiriniz.(160 derece)

Yorum Yazın

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.

Daha yeni Daha eski